Follow

Je kunt weer stemmen op de Ingenieur van het Jaar, de jaarlijkse prijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)!

Je kunt de 3 korte filmpjes van de deelnemers hier vinden:
kivi.nl/maatschappelijke-impac

Abeje Y. Mersha bouwt bij Hogeschool Saxion aan onbemande robotsystemen. Ik hoop wel dat hij ook contact heeft met privacy-experts, want hoe zeer ik ook een toekomst zie met meer drones, ik denk dat we een samenleving met overal camera's niet moeten willen.

Rob Dijcker werkt bij Witteveen+Bos aan een ontwerpmethodiek die de circulaire manier van denken een realiteit maakt. Dit is het onderwerp waar ik persoonlijk het meeste affiniteit mee heb, en ik vind het supermooi om te zien dat Rob de toekomstdromen van de klimaatstakende jongeren (en ouderen) omzet in realiteit!

David Fernandez Rivas heeft een andere droom werkelijkheid gemaakt. Stel je even voor dat er geen naalden meer nodig zijn om medicijnen toe te dienen. David heeft dat gerealiseerd, door op een briljante manier kleine bubbeltjes met een laser zo hard te versnellen dat ze gewoon door je huid gaan. Geniaal!

Stemmen kan via:
kivi.nl/maatschappelijke-impac

Op wie stem jij? :)

@Erik

Rob Dijcker, geen vraag.

Hoevel ik de idee met de bubbeltjes wel het interessantst vind. Maar op dit moment vind ik het milieu toch belangrijker dan mijn angst voor injecties.

@Erik
Ik geloof niet dat die drones niet vooral voor nog meer en goedkoper toezicht zullen gebruikt worden.

Ik ben zelf lucht- en ruimtevaart-ingenieur en vind quadcopter een heel slim idee -- maar steds meer camera's op te hangen lost minder problemen op dan het creëert.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon U. Twente

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon! Anyone with an @utwente.nl or @*.utwente.nl email address can create an account on mastodon.utwente.nl.